• Informácie a pokyny riaditeľa pri prerušení vyučovania

        • Pokyn riaditeľa školy k hodnoteniu žiakov na SPŠ dopravnej v Trnave v čase prerušenia vyučovania na školách v školskom roku 2019=2020
          • Pokyn riaditeľa školy k hodnoteniu žiakov na SPŠ dopravnej v Trnave v čase prerušenia vyučovania na školách v školskom roku 2019=2020

          • 10.04.2020 16:45
          • 6.4.2020
          •  

            Na stredných školách v Slovenskej republike je prerušené vyučovanie od 10.3.2020 z dôvodu epidemiologickej situácie do odvolania. Počas tejto doby prebieha vyučovanie formou zadávania materiálov  cez systém edupage (vo forme a na platforme akú si učiteľ určí, prípadne dohodne so študentami v rámci ich obojstranných možností) podľa vnútorných pravidiel stanovených riaditeľom školy (snažiť sa dodržiavať rozvrh hodín, aby žiaci dostávali materiály a zadania primerane rozložené v čase).

            Okrem materiálov na štúdium je potrebné a v tejto dobe, keď chýba priama interakcia  zvlášť, aj zisťovať spätnú väzbu, ako žiaci učivo pochopili a či si ho naštudovali. Túto spätnú väzbu formou odovzdaných referátov, zadaní, pracovných listov, testov a podobne učitelia hodnotia a známkujú. Tieto známky sa spolu so známkami získanými pred uzatvorením školy, prípadne po nástupe do školy (keď bude ukončené prerušenie vyučovania do konca školského roka) započítavajú do klasifikácie predmetu váhou známky, ktorú si určí vyučujúci predmetu. Za klasifikáciu predmetu zodpovedajú vyučujúci konkrétneho predmetu  pri zohľadnení reálnych možností a individuálneho prístupu v tejto mimoriadnej situácii.

            Na základe usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu na hodnotenie žiakov stredných škôl zo dňa 6.4.2020 žiaci, ktorí zo subjektívnych dôvodov bez zdôvodnenia, či ospravedlnenia nepracujú podľa pokynov učiteľa, či spôsob ich práce a výsledky sú nedostatočné na konci roka síce nemajú byť automaticky klasifikovaní z predmetu známkou nedostatočný, ale môže im byť nariadené komisionálne preskúšanie najneskôr do 31.8.2020.

            Po ¾ hodnotiacej porade, ktorá na našej škole prebehne elektronickou formou (per rolam) dňa 16.4.2020, budú tí žiaci (a ich zákonní zástupcovia), ktorých hodnotenie pred uzatvorením školy a práca počas prerušenia dištančnou formou sa doteraz javia nedostatočne, na možnosť ich komisionálneho preskúšania, ak nezlepšia svoj prístup a výsledky, upozornení. Hodnotiaca porada u nás elektronickou formou prebehne, pretože potrebujeme zistiť ako na tom žiaci v jednotlivých predmetoch sú aj po stránke prebratia učiva, ale aj jeho zvládnutia.

            Ako riaditeľ školy som aj v tejto mimoriadnej situácii zodpovedný za kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu a aj hodnotenia jeho výsledkov. Aj v tejto dobe mimoriadneho vyučovania na diaľku je v záujme zachovania spravodlivosti dôležité rozlíšiť, ktorí žiaci v rámci možností sa snažia pracovať a vzdelávať a ktorí bezdôvodne a bez ospravedlnenia nepracujú, alebo dokonca prácu ignorujú. Tým skôr, že na konci školského roka budú na strednej škole dostávať vysvedčenie so známkami.

                                                                                                                             

                                                                                                                                           Ing. Peter Papík  

                                                                                                                                             riaditeľ školy                                           

          • Naspäť na zoznam článkov
        • Ďalšie informácie

        • Termíny : 15.6.-19.6.2020 prezenčné skúšky žiakov,ktorí vykazujú nedostatočný prospech v škole

                            24.6.2020 koncoročná klasifikačná porada

                            25.6.2020 triednické hodiny 3.ročníkov (odovzdanie a preberanie učebníc, zhodnotenie šk.roka a    dištančného vzdelávania a ďalšie triednické záležitosti) 

                            26.6.2020 triednické hodiny 2.ročníkov (odovzdanie a preberanie učebníc, zhodnotenie šk.roka a                dištančného vzdelávania a ďalšie triednické záležitosti) 

                            29.6.2020 triednické hodiny 1.ročníkov (odovzdanie a preberanie učebníc, zhodnotenie šk.roka a               dištančného vzdelávania a ďalšie triednické záležitosti) 

                            30.6.2020 ukončenie šk.roka, prebratie vysvedčení

          Prijímacie konanie : informácie tu : https://spsdtt.edupage.org/a/prijimacie-konanie

          Certifikáty (CISCO, ETS)Pri akreditovaných certifikačných skúškach nedošlo zatiaľ k žiadnej zmene legislatívy, čiže záverečná skúška sa vyžaduje vykonať klasickým spôsobom pod dozorom (CISCO), alebo pred komisiou (ETS). 

          Vysoké školy : prihlášky treba zaslať elektronicky podľa pokynov na stránke konkrétnej vysokej školy

          Linka psychologickej podpory TTSK : Kontakt_na_odbornikov.jpg

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • spojovateľka : 033 -5521161 riaditeľ : 033 - 5521085 sekretariát: 033 - 5340681
      • Študentská 23 917 45 Trnava Slovakia
      • Ing. Peter Papík, riaditeľ školy Ing. Ivan Magdolen, Ing. Dana Selecká, zástupcovia riaditeľa školy Jarmila Szombathová, vedúca ekonomického oddelenia Lívia Bernátová, sekretariát školy
      • 00491861
    • Prihlásenie