• Blog riaditeľa

      • Sú chvíle (a nie je ich málo), keď som hrdý na našu školu
        • Sú chvíle (a nie je ich málo), keď som hrdý na našu školu

        • 11.12.2023 18:33
        • Sú chvíle v práci, keď príde pocit potešenia a radosti. Kvôli nim sa, podľa mňa, táto práca oplatí robiť.
        • To sú pre mňa samozrejme najmä úspechy študentov. Už v tomto školskom roku sme stihli získať výborné 2. miesto na celoslovenskej súťaži Maják pre dopravu a veľmi ma potešilo i dvojnásobné víťazstvo v oboch kategóriách krajského kola súťaže Zenit v elektronike a prvé tri miesta v súťaži Zenit v programovaní, či postup do celoslovenského kola v súťaži Technická súťaž mladých elektronikov. To sú výsledky, ktoré jasne hovoria o kvalite našich študentov a kvalitnej práci našich pedagógov.

          No radosť mi vedia spraviť i iné udalosti, ktoré prinesie bežný deň.

          Minulý víkend sa na našej škole uskutočnilo Modulárske stretnutie železničných modelárov ku ktorému sme pripojili i náš Deň otvorených dverí. Keď sme akciu pripravovali a prebiehala i počas celého víkendu, tak ako prvé ma potešilo, že som vôbec nemusel určovať služby učiteľov na víkend, pretože sa prihlásili dobrovoľne. No a keď som počas Dňa otvorených dverí prechádzal jednotlivé stanoviská väčšinou s návštevami, ktoré na školu prišli a videl som našich študentov ako zanietene predstavovali svoje študijné odbory, svoje maturitné projekty, mimoškolskú činnosť, prax v rámci projektu Erasmus, tak som mal veľmi dobrý pocit, že máme šikovných a zanietených študentov, ktorých škola baví. A práve pre takých sme tu, aby sme im vytvorili podmienky pre ich odborný rast. A ich zase poslali reprezentovať školu do súťaží.

          Dnes som zase podpísal Memorandum o porozumení s rektorom Žilinskej univerzity, ktoré pripravuje pôdu pre spoluprácu všetkých našich študijných odborov s fakultami univerzity. Doteraz bola spolupráca najmä s Fakultou elektrotechniky a informačných technológií, ktorá nám pred časom udelila titul partnerskej školy. Teraz je pripravená možnosť spolupráce s celou univerzitou a všetkými jej fakultami, pretože každý náš študijný odbor má priame pokračovanie na Žilinskej univerzite. Keď sa dozviete informáciu, že za šesť rokov univerzitu absolvovalo okolo 500 našich študentov, tak je to najlepší dôkaz, že pripravujeme kvalitne absolventov nielen pre prax, ale aj vysokoškolské štúdium. A Žilinská univerzita patrí jednoznačne medzi kvalitné slovenské univerzity, ktoré sú personálne i materiálne jednoznačne minimálne porovnateľné i s univerzitami v Českej republike.    

          Toto sú chvíle a ako vidno už počas tohto školského roka ich nebolo málo, keď som hrdý na našu školu, našich učiteľov, lebo každý úspech je odzrkadlením ich práce a tiež na našich šikovných študentov.  

          Verím, že súčasní študenti nám pripravia ešte veľa radostných chvíl a že i v prijímacích skúškach sa nám podarí  vybrať študentov, ktorí sa budú chcieť vzdelávať a budú nám prinášať i ďalej dobré výsledky. Lebo to sú dôvody, ktoré robia prácu učiteľa krásnou.

          A tiež ma teší, že som mohol napísať zase pozitívny blog, ktorým Vám všetkým prajem i krásne sviatky.

           

        • Naspäť na zoznam článkov
    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • spojovateľka : 033 -5521161 riaditeľ : 033 - 5521085 sekretariát: 033 - 5340681
      • Študentská 23 917 45 Trnava Slovakia
      • Ing. Peter Papík, riaditeľ školy Ing. Ivan Magdolen, Ing. Dana Selecká, zástupcovia riaditeľa školy Jarmila Szombathová, vedúca ekonomického oddelenia Lívia Bernátová, sekretariát školy
      • 00491861
    • Prihlásenie